HAIPAKKA-ARTIKKELEITA

OURA-sormus työhyvinvoinnin edistämisessä

Oura-sormus mittaa unta ja aktiivisuutta. Näiden perusteella se kertoo, kuinka hyvin olet palautunut edellisen päivän ja pidemmän aikavälin rasitteista. Sormus soveltuu hyvin työhyvinvoinnin edistämisen työkaluksi.

lue lisää

OURA-sormus ja hyvinvointi

OURA-sormus on lyönyt itsensä ihmisten tietoisuuteen vuoden 2017 aikana ja vastaanotto on ollut erittäin kiinnostunutta. OURA on oululainen keksintö, joka mittaa untasi, palautumistasi ja aktiivisuuttasi erittäin tarkasti ja monipuolisesti.

lue lisää

Liikettä työpaikoille, kootut vinkit

Liikkuva työvoima on tehokasta, hyvinvoivaa ja pirteää. Millaisilla toimenpiteillä työpaikoille saadaan lisää liikettä? Toimenpiteet voivat kohdistua sekä työaikaan että vapaa-aikaan, mutta yhteistä niille on se, että työnantaja ottaa osan vastuusta työntekijöidensä liikuttamisesta.

lue lisää

Selkäkivun ehkäisy ja hoito

Selkäkipu on useiden eri tekijöiden summa. Elämän kokonaisuus vaikuttaa yllättävän paljon selän hyvinvointiin. Hyvä ja tasapainoinen olo ja terveelliset elämäntavat tukevat selkää, vahvan keskivartalokorsetin lisäksi.

lue lisää

Selkäkipu ja riskitekijät

Selkäkivuista kärsii lähes 80% suomalaisista jossain vaiheessa elämäänsä. Selkäkipuun altistaa tietyt selkeät riskitekijät. Tunnistatko ne omassa elämässäsi?

lue lisää

Kivun, liikkeen ja elämän hallintaa

Artikkelissa käydään läpi muutamia neuvoja erilaisten kipujen, vaivojen ja jumitusten ennaltaehkäisyyn sekä niiden hoitoon ja kuntoutukseen. Pienempi annos riittää ennaltaehkäisemään, kun taas hoitoon/kuntoutukseen tarvitaan huomattavasti enemmän työtä ja vaivannäköä.

lue lisää